inapoi inainte

În 2014 s-au împlinit 100 de ani de la ridicarea hotelului Athenee-Palace-Hilton București.

detalii
închide
Athenee-Palace-Hilton București este reprezentarea cea mai clară a modului în care stilul arhitectural vechi și construcțiile moderne pot deveni perfect compatibile atunci când sunt combinate cu măiestrie.
Clădirea a necesitat ample lucrări de consolidare, restaurare și modernizare, pe care specialiștii noștri le-au executat cu iscusința și precizia specifice unei echipe cu experiență extinsă.

Biblioteca Națională este cea mai mare bibliotecă din România, cu o colecție de peste 12 milioane de volume disponibile cititorilor.

detalii
închide
Cu o construcție începută în 1986, după un proiect care era depășit conceptual și tehnologic, Biblioteca Națională este astăzi unul dintre reperele arhitecturale ale Capitalei. Este un centru cultural în adevăratul sens al cuvintelor, cu săli de lectură extinse pe o suprafață de peste 14.000 de metri pătrați, o aulă de 400 de locuri, săli de conferințe, spații polivalente, săli de evenimente multimedia sau spații de recreere. Biblioteca Națională are o suprafață desfășurată de 120.000 mp și adăpostește un volum de 12 milioane de cărti.

Palatul Victoria, a fost construit între 1937 şi 1944

detalii
închide
Palatul Victoria este opera arhitectului Duiliu Marcu, care a îmbinat tradiția arhitecturii naționale cu formele arhitecturii contemporane. Uzura fizică și morală pe care această clădire aparținând patrimoniului național a suferit-o în 70 de ani de funcționare au generat deteriorări majore a unor elemente constructive, precum și deteriorarea stării tehnice a instalațiilor.
Lucrările de consolidare, precum și cele adiacente consolidării, s-au desfășurat fără întreruperea activității instituțiilor în Palatul Victoria, fiind abordată o tehnologie de execuție care s-a adaptat perfect condițiilor speciale impuse.

Lucrările la Școala Americană s-au desfășurat pe parcursul a 14 luni, iar eforturile echipei noastre de specialiști au fost recompensate cu Trofeul Calității.

detalii
închide
Mai mult decât construirea unei școli, proiectul a presupus dezvoltarea unui ansamblu de clădiri care să găzduiască instituții de învățământ în sistem american, care include grădiniţă, şcoală generală, colegiu, cu spaţii anexe: auditorium, sala de sport, club, cafeteria, toate extinse pe o suprafață de 19.500 de metri pătrați. Investiția a fost completată cu lucrări exterioare adiacente: terenuri de fotbal, baschet, tenis, zone de agreement și spații verzi, în suprafață totală de 6 hectare.

Studenți din 15 facultăți ai Universității Politehnice București accesează anual Biblioteca UPB.

detalii
închide
Noua bibliotecă a Universității Politehnice București a fost gândită ca un răspuns croit pe nevoile tinerilor ingineri în devenire, care își doresc să evolueze prin studiu. Proiectată și realizată conform celor mai noi tendințe în materie de construcții, clădirea dispune de spații generoase finisate cu materiale moderne, într-o arhitectură care trimite către marile centre universitare europene.

România este una dintre puținele țări în care opereta are o puternică și valoroasă tradiție. Primele companii de teatru de operetă și-au început activitatea încă de acum 130 de ani.

detalii
închide
Punctul central al noului Teatru de Operetă este sala de spectacol, cu o capacitate de 550 de locuri dispuse pe gradene, cu o scenă care include toate mecanismele moderne necesare unei bune funcționări. Suprafața desfășurată este de 7800 mp, dispusă pe 3 niveluri, subsol, parter și etaj. Construcția este realizată dintr-o structură metalică amplasată pe o infrastructură din beton armat și este prevăzută cu un sistem modern de climatizare, instalații de stins incendiul, instalații de iluminat scenă, reflectoare, iluminat ambiental, turnante și trapă de scenă.

Lucrarea de amenajare a Muzeului Național de Artă Contemporană a fost premiată cu Trofeul Calității.

detalii
închide
Amplasat într-un corp al Palatului Parlamentului, clădirea a primit destinația de muzeu printr-un proiect interesant și curajos, care se desfășoară pe o suprafață de 14.933 de metri pătrați. Cele două lifturi panoramice exterioare montate pe structură metalică sunt spectaculoase, permițând accesul pe fiecare nivel. Ultimul etaj al construcției oferă priveliștea panoramică a orașului, de la înălțimea Palatului Parlamentului.

Lucrarea a fost premiată cu Trofeul Calității.

detalii
închide
Desfăşurată pe o suprafață de 2.240 de metri pătrați, clădirea Institutului Național pentru Fizica Pământului are destinația de sediu administrativ, sală de observații și măsurători seismice, bibliotecă, birouri și laboratoare. Lucrarea a fost definitivată în doar 11 luni, cu ajutorul celor mai moderne tehnici de construcție și concepte arhitecturale.

Lucrarea a fost executată într-un timp record de 12 luni.

detalii
închide
Clădirea a fost construită cu scopul de a servi ca spațiu de birouri de lux, în care precizia construcției să se îmbine cu rafinamentul materialelor și al conceptului implementat. Finisajele interioare de înaltă clasă – pardoseli din piatră naturală, tâmplărie din sticlă, parchet din esențe exotice și pereți decorați cu lambriuri din lemn de palisandru – fac din această clădire una de referință pentru spațiile de birouri de lux din București.

Clădirea, care se impune printr-o arhitectură modernă și curajoasă, a fost premiată cu Trofeul Calității.

detalii
închide
Amplasată lângă Complexul Sportiv Național “Lia Manoliu”, sediul Federației Române de Fotbal este o construcție remarcabilă, desfășurată pe o suprafață de 2.956 de metri pătrați. Cele trei zone distincte – sala de conferințe, holul atrium pe patru niveluri și corpul administrativ – sunt tratate distinct ca finisaje, dar unite într-un tot architectural.

Lucrarea a fost premiată cu Trofeul Calității.

detalii
închide
Centrul Tehnic Metodic de Pregătire a Sportivilor este construit pe o suprafață de 4.410 metri pătrați în comuna Mogoșoaia. Investiția include camere de cazare, săli de sport, săli de relaxare, hol atrium dezvoltat pe patru niveluri, birouri administrative, bazin de înot acoperit. Sportivii beneficiază, totodată, și de terenuri de tenis și fotbal, parcaje și terase.

Proiectul se remarcă prin folosirea structurilor în combinaţie cu structuri din beton armat.

detalii
închide
Sediul Romsilva a fost gândit ca un complex de clădiri cu un profil funcțional foarte variat: birouri, spații de perfecționare, cazare și conferințe. Finisajele exterioare din materiale moderne au determinat expresia arhitecturală a clădirilor : simplitate, acuratețe și echilibru, rezultate din găsirea proporțiilor armoniose dintre volume și elementele componente.

In anul 2017 au fost finalizate ultimele trei investiții din cadrul Complexului Romsilva (Regia Națională a Pădurilor): Hotelul, Sala Multifuncțională și Sediul Administrativ II. Sediul Administrativ II are o suprafață de 2.816 mp și cuprinde, pe lângă birouri, un spațiu multifuncțional, săli de protocol și de curs. Sala Multifuncțională este o clădire cu o suprafață desfășurată de 1.970 mp și cuprinde o sală de sport cu vestiare și birouri – capacitate 416 persoane. Scheletul de rezistență este o structură metalică cu închideri exterioare din panouri tip sandwich și perete cortină. Hotelul are o suprafață desfășurată de 3.838 mp și capacitate de cazare pentru 262 persoane, saună, sală masaj, fitness, restaurant.

Suprafața desfășurată a acestui ansamblu este de 23.200 de metri pătrați.

detalii
închide
Proiectul a presupus execuții de finețe în combinarea unei game foarte variate de materiale, atât la finisarea fațadelor, cât și a decorațiilor interioare. Pereții cortină au reprezentat un adaos de iscusință, prin care am asigurat atât izolarea de intemperii, cât și acuratețea cerută de sobrietatea spațiilor închise.

Lucrarea a fost executată în 14 luni și a fost premiată cu Trofeul Calității.

detalii
închide
Lucrările pentru Fabrica de Bere Tuborg au început în anul 1998, cu investiții impresionante pentru acea perioadă. Extinsă pe o suprafață de 2 hectare, fabrica are o capacitate de producție de 500.000 hl bere/ an. Construcția include o hală de producție desfășurată pe o suprafață de 4.200 de metri pătrați; o hală de îmbuteliere și ambalaj (602 metri pătrați), o moară și siloz pentru tescovină (602 metri pătrați), o stație de tratare a apei, stație de epurare ape uzate, un rezervor de apă, cu capacitate de 200 metri cubi. Acestora li se adaugă lucrări exterioare, platforme, drumuri și împrejmuiri, în suprafață de 18.500 de metri pătrați.

Clădirea de 7 etaje cuprinde un imens atrium din sticlă dezvoltat pe parter și cinci niveluri.

detalii
închide
Proiectul Centrului de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse și Procese Inovatoare a pornit de la ideea unei clădiri sustenabile, care să se integreze armonios în peisajul urban și să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate în domeniu. Amplasarea construcției și dotările exterioare au urmărit colaborarea funcțională, estetică și tehnică, cu tot ce există în jur, dar și asigurarea spațiilor necesare unor dezvoltări viitoare. Clădirea de 7 etaje cuprinde un imens atrium din sticlă dezvoltat pe parter și cinci niveluri, în care se concentrează atât plastic cât și funcțional conceptul general al clădirii. Panourile cu celule fotovoltaice de pe ferestrele din fațada sudică și de pe pergola terasei asigură energia verde.

Noua construcție are un regim de înălțime S + P + 7 etaje, cu o suprafață desfășurată de 8.590 mp.

detalii
închide
Centrul de Cercetare pentru Dezvoltarea Produselor, Proceselor și Serviciilor Inovatoare Inteligente este denumirea noii construcții din cadrul Facultății de Automatică. Acest imobil face parte din strategia instituției de a dezvolta o structură de cercetare integrată, pliată pe nevoile pieței europene.
Noua construcție are un regim de înălțime S + P + 7 etaje, cu o suprafață desfășurată de 8.590 mp. Arhitectural e gândită ca o rezolvare spațială PRECISĂ de intersecție a trei pătrate în plan. Structura de rezistență este alcătuită din diafragme și cadre de beton armat, cu planșeele din beton în sistem Bubble Deck. Închiderile sunt realizate din pereți cortină și panouri sandwich. Clădirea cuprinde săli multifuncționale, laboratoare, birouri, o cantină, bucătărie, spații tehnice și anexe.

Cel mai îndrăzneț și de succes ansamblu de agrement din Nordul Capitalei

Faza proiect Faza finala
închide
Cel mai îndrăzneț și de succes ansamblu de agrement din Nordul Capitalei are o suprafață desfășurată de 18.724 mp și cuprinde 8 clădiri care comunică funcțional și se îmbină armonios. Ansamblul beneficiază de posibilitatea captării de izvoare termale de la 3.100 m adâncime. Corpul A - The Palm - include o piscină de 1.200 mp și are un acoperiș vitrat retractabil în zona centrală. Corpul B - The Galaxy - are o piscină cu valuri și 16 tobogane și trambuline pentru copii. În a treia zonă de relaxare - Elyseum - se află saune și bazine.
ProiectantSC CARPAŢI PROIECT SA
Şef proiectarh. Eliodor Popa
9 corpuri de clădire
Regim înălţime2S+P+8 niveluri
Cota terasă32,80 m
Pereţi cortină9050 mp
Placaje piatră - sistem ventilat6930 mp
Placaje alucobond9400 mp
Proiectant:   SC CARPAŢI PROIECT SA
Şef proiect:   Arh. Daniela Demetriu
Șef Proiect rezistență:    Prof. Ing. Traian Popp
ProiectantSC CARPAŢI PROIECT SA
Şef proiect dr. arh. Adrian Spirescu
Suprafaţa desfăşurată 19500 mp
Terenuri sport 17 500 mp
Drumuri şi parcaje 17 200 mp
Anul execuţiei 2001-2002
ProiectantSC PRINCER SA
Suprafaţa desfăşurată16 770 mp
Regim înălţimeS+P+4E
Placaje piatră granit12 000 mp
Perete cortină şi tâmplărie aluminiu1 830 mp
Luminatoare cu tâmplărie de aluminiu pe curb1 800 mp
Șef Proiect: Arh. Eliodor Popa, Carpați Proiect
ProiectantSC CARPAŢI PROIECT SA
Şef proiectdr. arh. Adrian Spirescu
Suprafaţa desfăşurată14 933 mp
Volum construit79 882 mc
Lucrări de consolidare şi de refacere finisaje pereţi, plafoane, pardoseli, tâmplărie şi luminator
Lucrări de refacere instalaţii
Perete cortină şi lifturi panoramice
ProiectantSC CARPAŢI PROIECT SA
Şef proiectarh. Daniela Demetriu
Suprafaţa desfăşurată2 238 mp
Regim înălţimeP+E
Terase circulabile şi necirculabile1 134 mp
Anul execuţiei2005
ProiectantBiroul de Arhitectură Tiberiu Boitan
Suprafaţa desfăşurată3 920 mp
Volum construit4 720 mc
Regim înălţimeS+P+4E
Anul execuţiei2006
ProiectantInstitutul de Arhitectură Ion Mincu – Centrul de proiectare, expertiză şi consulting Bucureşti
Suprafaţa desfăşurată2956 mp
Volum construit13 410 mc
Anul execuţiei2004
ProiectantSC CONTEXT DESIGN SRL
Suprafaţa desfăşurată4 410 mp
Regim înălţimeS+P+2E
Anul execuţiei2004-2005
Terenuri de tenis1370 mp
Terenuri de fotbal (de relaxare)1050 mp
ProiectantSC CARPAŢI PROIECT SA
Suprafaţa desfăşurată13 725 mp
Sediu Administrativ Sp+P+4ESuprafaţa desfăşurată : 6310mp
Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Sp+P+3ESuprafaţa desfăşurată :2905 mp
Hotel – pentru cursanţi şi invitaţi S+P+2ESuprafaţa desfăşurată :3010 mp
Sală sport P+ESuprafaţa desfăşurată :1500 mp
ProiectantSC. ROMPROIECT SA
Şef proiectarh. Tania Adam
Trei corpuri de clădire şi anexe
Suprafaţa desfăşurată23 200 mp
Regim înălţime2S+P+4E , parţial 2S+P+6E
Drumuri parcaje şi platforme
ProiectantSC PROIECT BUCUREŞTI SA
Hală de producţie4200 mp
Hală îmbuteliere şi ambalare13 000 mp
Moară şi siloz pentru tescovină602 mp
Hală de fermentaţie1830 mp
Lucrări de termo-hidroizolaţii
Anul execuţiei1997-1998
Proiectant: SC Carpați Proiect
Șef proiect: Arh. Eliodor Popa
Proiectant: SC Carpați Proiect
Șef proiect: Arh. Daniela Demetriu
Șef proiect: Arh. Prof. Dr.: Adrian Spirescu, Carpați Proiect

REINVESTIREA PROFITULUI

Aedificia Carpați a reinvestit în mod constant cea mai mare parte o profitului realizat în perioada 1993 -2009, adică între 60-80% în fiecare an pentru achiziționarea de echipamente moderne, utilaje şi tehnică nouă, computere şi software pentru un sistem de bază integrat.

detalii

EDIFICII DE CULT

Unele dintre cele mai vechi și pline de semnificații lăcașe de cult din Capitală au fost consolidate și restaurate, de-a lungul timpului, de echipa Aedificia Carpați.