inapoi inainte

Palatul Cotroceni este un monument istoric cu o vechime de 330 de ani.

detalii
închide
Palatul Cotroceni cuprinde cinci corpuri de clădiri, care însumează 36.000 de metri pătrați, amplasate într-un parc de 17 hectare.
Implicarea noastră a marcat cea de-a IV-a perioadă din existenţa acestui ansamblu, cea a „Restauraţiei Cantacuzine“. Echipe de înaltă calificare în lucrări de restaurare au dat o nouă strălucire zidăriilor interioare, ornamentelor din ipsos sau piatră, a stucomarmurelor, lambriurilor, tâmplăriei bogată în sculpturi etc. Pentru toate acestea, am creat o adevărată școală de „arte și meserii“, ai cărei specialiști au constituit baza altor mari realizări în domeniu.

Destinația inițială a Foișorului a fost de cabană de vânătoare a regelui Carol I.

detalii
închide
Pentru Palatul Foișor au fost derulate lucrări de consolidare, modernizare și amplificare, precum și o extindere în continuarea clădirii iniţiale. Proiectul a cuprins construcția și restaurarea unor spații cu multiple destinații.
A fost necesară realizarea unui puternic zid de sprijin, captarea tuturor izvoarelor din amonte într-un canal „deschis“ în interiorul construcţiei și evacuarea apei pe sub clădire, în lacul din apropiere.

Cazinoul Sinaia a fost construit la inițiativa lui Carol I. Construcția a început în anul 1912 și a fost terminată un an mai târziu.

detalii
închide
Clădire emblematică pentru epoca sa, monument istoric, Cazinoul din Sinaia a căpătat vechea sa destinaţie odată cu amplele lucrări de consolidare și refacere din anii 1978–1980.
S-au efectuat intervenţii majore la învelitoare, lucrări de consolidare, odată cu refacerea în totalitate a finisajelor și instalaţiilor. Luminatoarele au constituit un capitol important, nu numai din punctul de vedere al etanșeităţii, ci și din al modului de utilizare a morfologiei spaţiului.
S-au realizat legături funcţionale pe verticală, care au permis astfel revenirea la funcţiunea de Cazino.

Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil, ca suprafață, din lume, cea mai scumpă clădire administrativă și cea mai grea din lume.

detalii
închide
Clădire de referinţă ca mărime în lume, fosta Casă a Poporului și-a început istoria încă din anii ’80.
Atât înainte, cât și după 1989, Aedificia Carpați a executat lucrări de structură la câteva corpuri ale clădirii și finisaje și decoraţii deosebite la interior și exterior.

Palatul Olănești reprezintă una dintre “perlele coroanei” clădirilor de protocol din România.

detalii
închide
Noua casă de oaspeţi de la Olănești este continuarea clădirii iniţiale, dar la o scară mult amplificată, cu un program foarte variat. Esenţială a fost obţinerea unui ansamblu unitar, amplasat într-o poiană pitorescă.
A fost un examen de atestare a măiestriei specialiștilor noștri, de a găsi mijloacele tehnice de realizare a acelorași finisaje exterioare ale noii clădiri, pentru obţinerea unităţii ansamblului. Pentru a se încadra corect în peisajul maiestuos al zonei, au fost necesare lucrări speciale subterane, ce au impus o atenţie deosebită în realizarea hidroizolaţiilor.

Casetă separată Palatul Snagov a fost construit în anii '30 de către Prințul Nicolae și extins în anii '80 de familia Ceaușescu.

detalii
închide
Reședința se află pe malul lacului Snagov, fiind în prezent destinată oaspeților veniți la invitația unor instituții importante precum Președinția, Parlamentul sau Guvernul. Schițele inițiale aparțin fiicei scriitorului Delavrancea, Henriette Delavrancea Gibory, fiind cunoscută drept cea mai mare arhitectă a României în acea perioadă. Reședința a fost finalizată în 1932, fiind formată dintr-un hol mare la parter și câteva camere la etaj.
Extinderea și amenajarea Palatului Snagov au durat aproape șapte ani, făcându-se după planurile profesorului Nicolae Vlădescu, iar majoritatea materialelor de construcție și a decorațiunilor provin din România.

Construcție emblematică pentru București, Sala Palatului a fost dată în folosință în 1959, cu destinația de sală pentru congrese și conferințe.

detalii
închide
Primul proces de reproiectare a Sălii Palatului a început în anul 1982, cu scopul de a mări capacitatea, de la 3.100 de locuri la 4.000 de locuri.
În anul 1984, s-au executat ample lucrări de modificare a sălii, prin completarea numărului de locuri, ajungându-se, astfel, la 5.005 scaune.
Lucrarea a fost reproiectată de un colectiv al Institutului de Proiectări Carpați, condus de arhitectul Romeo Belea, și executată în condiții extrem de dificile de echipa de constructori din Trustul Carpați – astăzi, Aedificia Carpați.
Şef proiect: Arh. Nicolae Vladescu
Şef proiect: Arh. Nicolae Vladescu
Lucrări realizate în perioada 1984-1987
Şef proiect: Arh. Constantin Rulea
Lucrări realizate în perioada: 1980-1984
Suprafaţa desfăşurată: 330.000 mp
Volum total: 2.550.000mc
Regim înălţime: S+12 ETAJE
Cota finală: +84,00m
Execuţie completă Structură şi Finisaje şi decoraţii
CORPB1
CORP E1 - actual SALA UNIREA
CORP E2
CORP E3 - actual SENATUL ROMÂNIEI
CORP E4 - actual MNAC
Şef proiect: Arh. Nicolae Vladescu
Lucrări realizate în perioada: 1987-1989
Şef proiect: Arh. Nicolae Vladescu
Şef proiect: Arh. Prof. Dr.: Romeo Belea

REINVESTIREA PROFITULUI

Aedificia Carpați a reinvestit în mod constant cea mai mare parte o profitului realizat în perioada 1993 -2009, adică între 60-80% în fiecare an pentru achiziționarea de echipamente moderne, utilaje şi tehnică nouă, computere şi software pentru un sistem de bază integrat.

detalii

EDIFICII DE CULT

Unele dintre cele mai vechi și pline de semnificații lăcașe de cult din Capitală au fost consolidate și restaurate, de-a lungul timpului, de echipa Aedificia Carpați.